Egy házi vízmű hatalmas segítség lehet olyan esetben, ha egy ház, kert vagy akár egy medence vízellátását kell megoldani. Mivel ez az a szerkezet, amely felelős lesz a mindennapok során azért, hogy megfelelő nyomással érkezzen a víz a csapból és mindig legyen víz a házban, nem mindegy, hogy melyik típust választod a széles választékból. Hiszen ha megtalálod a számodra ideálisat, az hatalmas könnyebbséget jelent a mindennapok során. 

Hogy működik egy házi vízmű?

Bár nagyon sokféle típus létezik, ha házi vízművekről – más néven hidroforokról – van szó, általánosságban elmondható, hogy ezek a szerkezetek alapvetően két fő egységből tevődnek össze. Az egyik részt a hagyományos szivattyú alkotja amely fő feladata a víz szállítása. A másik rész pedig maga a nyomást biztosító víztartály. E szerkezet funkciója az, hogy automatikus módon oldja meg a ház, kert, medence vízellátását olyan helyeken, ahol nem vezetékes víz van használatban. A forrás lehet kút, esővíz tároló, de akár maga a talaj is. Fontos, hogy bár ezek a vízforrások fogyasztásra nem alkalmas folyadékot biztosítanak, azonban kocsi mosásra, a növények öntözésére vagy a WC öblítésére tökéletes megoldást nyújt egy ilyen alternatív vízforrás.

 

házi vízellátó

Mikor praktikus egy házi vízmű használata?

Tulajdonképpen egy olyan alternatívát kínál a házi vízművek használata, amely költségkímélő, kényelmes és környezetbarát egyaránt. Hiszen bárhol eredményesen használható, ahol nagyobb mennyiségű vízre van szükség és ehhez nem vennénk igénybe a vezetékes hálózatot. Egy családi ház esetében igen széles körű a vízzel kapcsolatos feladatok színtere, ugyanis a vízkezelés mellett gondolni kell a tárolásra, valamint a szivattyúzásra is annak érdekében, hogy minden téren zavartalan legyen a vízellátás az otthonában. Azért, hogy ezek teljes körű kielégítése hatékonyan működjön, praktikus is legyen, a kiépítési költségei ne legyenek magasak és mellette az energiafogyasztása is ideális lehessen, mindenképpen javasolt egy rendszerbe foglalni az egész működési folyamatot. Ehhez tökéletes megoldás a házi vízmű rendszer.  

Mire érdemes figyelni a vásárlás során?

Ha ehhez szeretnéd megtalálni az ideális szerkezetet, több tényezőt is érdemes figyelembe venni. Lényeges egyrészt például az, hogy honnan szeretnéd kinyerni a vizet? Hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy az egy kút, egy esővíz tartály vagy maga a talaj az, ahonnan szeretnél vízhez jutni. Sőt, bizonyos esetekben – például a kutaknál – számít az is, hogy milyen mély az adott víznyerőhely, de lényeges az is, hogy várhatóan milyen vízhozamra lesz szükség a mindennapok során. Ennek kapcsán lehet ugyanis belőni a megvásárolni kívánt szerkezet teljesítményét, a maximális emelési magasságát, az áramlás sebességét, valamint a maximális kisülési távolság mértékét is. Hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy egy komplett családi ház vízellátását kell megoldani vagy a kert öntözéséhez, illetve a medence feltöltéséhez van szükség a hidroforra. 

Szempont emellett az is, hogy mennyire üledékes vagy szennyezett a víz. Ezzel kapcsolatban érdemes szakembertől segítséget kérni, ugyanis laikus szemmel ez rendszerint nehezen megállapítható. Ez egyébként azért lényeges, mert a filter rendszernek meg kell majd birkóznia ezekkel a szennyeződésekkel. Ha fokozott a szennyeződés, a különösen nagy méretű, beépített XXL szűrő lehet a megoldás, amely a tisztítás mellett szivattyút és a visszacsapószelepet is védi a szennyeződésektől, így folyamatos üzemet garantál. A Szivattyúalkatrész webáruházában széles választék tekinthető meg a különböző változatokból. A fentiek azért nagyon lényegesek, mert ha sikerült megtalálnod a számodra ideális házi vízművet, akkor tulajdonképpen csak telepíteni kell, beállítani a kívánt nyomást és hosszú távon élvezheted a saját víznyerőhelyből kinyert víz használatát a ház körül úgy, hogy magával a szerkezettel bármilyen feladatod is lenne. Ez pedig hatalmas kincs, függetlenül attól, hogy a házban vagy a kertben veszed hasznát e rendszere előnyeinek.